4 port.
Ingredienser:
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, hackade
2 ägg
1 gul lök, grovt skuren
wokgrönsaker (frysta)
sambal oelek eller hackad chili
ev salt och peppar
lite riven färsk ingefära
ev kycklingfond
ca 300 g skalade kokta räkor
rest av kyckling, skuret i lagom bitar
4 dl kokt kallt jasminris
Koka gärna riset i kycklingbuljong
Gör så här:
Hetta upp en wok eller stekpanna med olja.
Lägg i wokgrönsakerna. Krydda och låt steka i 2-3 minuter
Lägg i de hackade vitlöksklyftorna.
Lägg sedan ner den grovt hackade löken.
Stek tills grönsakerna är nästan färdiga.
Krydda upp med färsk riven ingefära och sambal oelek eller hackad chili.
Lägg sedan i riset, rör om tills riset är varmt. Smaka av och tillsätt ev mer av något efter egen smak. Starkt ska det vara..
Vispa ihop äggen.
Gör en grop i riset, slå på lite olja och häll ner äggen. Låt stelna under omrörning (1-2 minuter) och blanda sedan om alltsamman så äggen fördelas bland riset.
Lägg i räkor och kycklingkött, rör om i ca 1 minut tills allt blir genomvarmt.
Serveras med en god sallad eller bara tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar