fredag 12 september 2014

Laxpudding med ris

Laxpudding med ris

4 port

tid: ca 35 minuter

400 g lax, tag gärna rester av lax av något slag om du har.
1 liten gul lök
3 dl kokt ris
3 ägg
1,5 dl mjölk
2 msk rökt smörgåskaviar
2 msk hackad dill
smör
salt och citronpeppar

Gör så här:
Skala och skiva löken tunt.
Se till att laxen är skinn- och benfri.
Koka den 2 min eller kör i mikron.eller tag de laxrester du har.
Fräs löken lätt i smör utan att den tar färg.
Göres med fördel direkt i den form du ska använda i ugn eller mikro.
Plocka ned laxen i bitar och blanda den med kokt ris och smörfräst lök.

Vispa ihop ägg och mjölk med kaviar och hackad dill, en nypa salt och varsamt med citronpeppar. Vänd ned lax- och risblandningen i äggblandningen.
Smöra en ugnssäker form och tippa upp de hopvispade ingredienserna i den.
Klicka över lite smör.
Gräddas i 175 graders ca 35 minuter eller till dess den stannat helt.
Puddingen blir bäst om den får sätta sig en kvart före servering.

Serveras med:
(50 g smält smör)
citron
dill
sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar