600 g strömmingsfiléer salt och peppar grovt rågmjöl smör eller margarin till stekning 1 skivad rödlök ca 15 krossade kryddpepparkorn 4-5 krossade nejlikor Lag: 2,5 dl vatten 4 msk ättiksprit, 12% 3 msk socker 1 tsk salt |
|
Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Salta och peppra.
Strö hackad persilja på varje filé och vik ihop.
Vänd i rågmjöl.
Stek strömmingen vackert brun i smör eller margarin. Låt svalna.
Tag bort den vassa ryggfenan innan inläggningen så att man slipper få den i munnen när man äter.
Varva strömmingen i en kruka eller bunke med rödlök och kryddor.
Rör ihop lagen - rör tills sockret smält - och slå den över strömmingen.
Lagen skall täcka strömmingen helt.
Låt stå i kylskåpet minst ett dygn.
Tips: Stek strömmingen i ugnen i en smörad långpanna. Ger mindre os och tar mindre fett.
---------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar