fredag 10 januari 2014

Ätiksströmming

Ingredienser:

600 g strömmingsfiléer
salt och peppar
grovt rågmjöl
smör eller margarin till stekning
1 skivad rödlök
ca 15 krossade kryddpepparkorn
4-5 krossade nejlikor

Lag:
2,5 dl vatten
4 msk ättiksprit, 12%
3 msk socker
1 tsk salt

Gör så här:

Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt. Salta och peppra.
Strö hackad persilja på varje filé och vik ihop.
Vänd i rågmjöl.
Stek strömmingen vackert brun i smör eller margarin. Låt svalna.
Tag bort den vassa ryggfenan innan inläggningen så att man slipper få den i munnen när man äter.
Varva strömmingen i en kruka eller bunke med rödlök och kryddor.
Rör ihop lagen - rör tills sockret smält - och slå den över strömmingen.
Lagen skall täcka strömmingen helt.

Låt stå i kylskåpet minst ett dygn.

Tips: Stek strömmingen i ugnen i en smörad långpanna. Ger mindre os och tar mindre fett.


---------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar