5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 50-75 g smör eller margarin 1 tsk strösocker 1/2 tsk salt 2 dl mjölk |
|
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål.
Tillsätt matfettet och finfördela det i mjölblandningen med fingrarna. Blanda ner mjölken.
Arbeta snabbt samman allt till en deg. Känns degen hård kan du tillsätta lite mer mjölk.
Dela degen i fyra lika delar.
Kavla ut varje del på ett lätt mjölat bord till en ca 1 cm tjock kaka.
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.
Skär varje kaka till fyra delar och nagga dom.
Grädda dem mitt i ugnen 12-15 minuter. Servera dem genast.
Tips: I England serverar man helst dessa med jordgubbs-, hallon-, eller drottningsylt och tjock vispad grädde.
-------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar