onsdag 8 januari 2014

Skinka provencale

Ingredienser:

1 kg färsk skinka
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ kg potatis
2msk smör
1 pressad vitlöksklyfta

Vitlökssmör:
75 g smör
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl hackad persilja

   

Gör så här:

Strö salt och peppar på köttet.
Sätt i en stektermometer där steken är som tjockast.
Stek i en ugnssäker form i nedre delen av ugnen vid 175 grader tills termometern visar på 80 grader.
Det tar 1 ½ - 2 timmar, beroende på köttets form

Rör smöret med vitlök och persilja. Låt stå i kylen och stelna.

Skala, skiva och bryn potatisen. Lägg över på ett stort ugnssäkert fat. Krydda med salt och vitlök.
Sätt in potatisen i ugnen när det återstår ca 45 min på köttet.
När köttet är klart, tag ut det, täck med folie och låt vila ca 15 min.
Skär köttet i skivor och lägg på potatisen. Klicka på vitlökssmöret.
Sätt in i ugnen igen i några minuter så att vitlökssmöret smälter ner på köttet.
Garnera gärna med lite extra persilja.


---------------------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar