onsdag 8 januari 2014

Lapskojs

Ingredienser:
500g nötbringa el högrev
1½ tsk salt

8 -10 Potatisar
1 gul lök (grovt hackad)
1 morot (grovt riven)
Svartpeppar, salt
2 msk Smör

Hackad persilja


Gör så här:

Koka köttet tills det är riktigt mört, 1,5 - 2 timmar.
Tag upp köttet och sila buljongen.
Skala och skär potatisen i tärningar och lägg i en stor gryta.
Lägg i den grovrivna moroten och hackade löken.
Häll på en del av buljongen och koka ca 30 min.
Under tiden skär du köttet i lagom stora tärningar.
När potatisen är färdigkokt rör du med trägaffel till mos.
Späd ev med mera buljong.
Krydda med svartpeppar.
Rör ner smöret och köttet
.

Strö också rikligt med hackad persilja över.
Servera med rödbetor.


------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar