500g
nötbringa el högrev 1½ tsk salt 8 -10 Potatisar 1 gul lök (grovt hackad) 1 morot (grovt riven) Svartpeppar, salt 2 msk Smör Hackad persilja |
|
Koka köttet tills det är riktigt mört, 1,5 - 2 timmar.
Tag upp köttet och sila buljongen.
Skala och skär potatisen i tärningar och lägg i en stor gryta.
Lägg i den grovrivna moroten och hackade löken.
Häll på en del av buljongen och koka ca 30 min.
Under tiden skär du köttet i lagom stora tärningar.
När potatisen är färdigkokt rör du med trägaffel till mos.
Späd ev med mera buljong.
Krydda med svartpeppar.
Rör ner smöret och köttet.
Strö också rikligt med hackad persilja över.
Servera med rödbetor.
------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar