100 g smör 1 dl socker 1 ägg 2 dl vetemjöl 0,5 dl socker 400 g rabarber 3-4 äpplen 2 tsk färskriven ingefära |
|
Rör matfett och socker.
Tillsätt ägg och mjöl och blanda väl.
Skala eventuellt rabarberna och skär i mindre bitar.
Lägg rabarberna i botten, riv ingefäran och fördela den jämnt i rabarbern.
Skala äpplena och skär i klyftor, fördela äppelklyftorna ovanpå rabarbern.
Platta ut degen till en stor platta och lägg den ovanpå frukten.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175-200°C ca 30 min.
Tips: För att inte degen skulle bli för brun satte jag in en plåt ovanför pajen. Ett tips som jag kan rekommendera till annat också som lätt kan få en bränd yta.
Den här pajen är godast dagen efter. Bara att ljumma den i mikron.
Serveras med vaniljsås eller glass.
Här hittar du massor av recept på äppelpaj av olika slag. Äppelpaj recept
------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar