onsdag 15 januari 2014

Tunnbröd i stekpanna

Ingredienser
ca 16 st

6 dl vetemjöl
4 dl rågsikt
2 tsk bakpulver
1,5 tsk brödkryddor
1 tsk salt
100 g smör
1,5 msk sirap
4 dl filmjölk eller vatten


Gör så här

Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
Finfördela smöret i mjölblandningen.
Tillsätt sirap och filmjölk eller vatten och arbeta ihop allt till en deg.
Dela degen i 16 lika stora delar och kavla ut dom till runda plattor, något mindre än stekpannan.
Nagga kakorna med en gaffel.
Grädda bröden på båda sidor i en torr stekpanna, på medelvärme 1-2 min på var sida.
De ska vara lite brunfläckiga när de är färdiga.
Linda in dom i en bakduk så håller de sig mjuka.


------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar