1 medelstor zucchini eller 8 paprikor eller annan passande grönsak att fylla. 300-400 g blandfärs 1 gul lök, hackad 2 msk olivolja 1-2 vitlöksklyftor, pressade 2 tomater, finskurna 2 msk hackad persilja 1/4 dl Vatten 2 tsk mjöl oregano och basilika eller pizzakrydda peppar tomatpuré Till gratinering: riven ost | |
Gör så här:
Fräs löken i olivolja och i en panna.
Lägg i färsen och smula sönder den med en gaffel i pannan.
Blanda ner de finhackade tomaterna och pressa ner vitlöken i fräset.
Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt ev även 1 msk tomatpuré, vattnet, kryddorna och persiljan.
Rör om och koka ihop det hela i några minuter.
Zucchini: Skölj och dela den på längden. Gröp ur det mjuka i mitten med en
sked och hacka det i tärningar.
Förväll de urgröpta zucchinihalvorna i kokande vatten några minuter.
(Förvällning sker enkelt i mikron)
Häll lite olivolja i botten på en låg ugnsform.
Lägg ner zucchinihalvorna och fyll dom med färsen.
Hacka det urgröpta grovt och lägg det runtomkring zucchinin.
Späd tomatpuré med 1-2 dl vatten och krydda med salt o svartpeppar.
Häll det i formen.
Grädda i ugn 200 grader i 30-45 min.
När 5-10 min återstår av gräddningen, strö över riven ost.
Servera med ris, sallad och tzatziki
---------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar