tisdag 7 januari 2014

Färsfyllda grönsaker

Ingredienser:

1 medelstor zucchini
eller 8 paprikor
eller annan passande grönsak att fylla.
300-400 g blandfärs
1 gul lök, hackad
2 msk olivolja
1-2 vitlöksklyftor, pressade
2 tomater, finskurna
2 msk hackad persilja
1/4 dl Vatten
2 tsk mjöl
oregano och basilika eller pizzakrydda
peppar
tomatpuré

Till gratinering:
riven ost

 

Gör så här:

Fräs löken i olivolja och i en panna.
Lägg i färsen och smula sönder den med en gaffel i pannan.
Blanda ner de finhackade tomaterna och pressa ner vitlöken i fräset.
Strö över mjölet och rör om.
Tillsätt ev även 1 msk tomatpuré, vattnet, kryddorna och persiljan.
Rör om och koka ihop det hela i några minuter.

Zucchini: Skölj och dela den på längden. Gröp ur det mjuka i mitten med en
sked och hacka det i tärningar.
Förväll de urgröpta zucchinihalvorna i kokande vatten några minuter.
(Förvällning sker enkelt i mikron)
Häll lite olivolja i botten på en låg ugnsform.
Lägg ner zucchinihalvorna och fyll dom med färsen.
Hacka det urgröpta grovt och lägg det runtomkring zucchinin.
Späd tomatpuré med 1-2 dl vatten och krydda med salt o svartpeppar.
Häll det i formen.

Grädda i ugn 200 grader i 30-45 min.
När 5-10 min återstår av gräddningen, strö över riven ost.

Servera med ris, sallad och tzatziki


---------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar