onsdag 8 januari 2014

Ingefärsgryta

Ingredienser:

500 g grytbitar av griskött
1 msk margarin
1 tsk salt
1 krm peppar
1 purjolök
1 förpackning (500 g) krossade tomater
1 bit färsk ingefära, ca 40 g, eller mald ingefära
1 köttbuljongtärning




Gör så här:

Bryn köttet och krydda med salt och peppar.
Häll tomatkrosset och buljongen över köttet i grytan och låt det koka en stund.
Späd ev med mera vatten.

Skölj, ansa och skär purjolöken i ca 4 cm breda bitar. Lägg purjon i grytan.
Skala och riv ingefäran på rivjärn.
Blanda ner ingefäran i grytan och låt koka under lock ca 10 min.
Red av den med lite mjöl om så behövs.

Servera ingefärsgrytan med ris, haricots verts eller en sallad.



---------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar