ugnsomelett: 2 ägg 2 dl mjölk salt smör till formen svamp/baconröran: 1/2 gul lök 70 g tärnad bacon 1 msk smör till stekning 150 g svamp, tag gärna soppar, men annan svamp går också bra. peppar 1,5 dl grädde 1 msk konc kantarellfond till garnering: en god dessertost skivad tomat och ev örter Vitlökssnittar: 2-4 skivor rostbröd 1 delad vitlöksklyfta smör |
|
Ugnsomelett:
Vispa ihop ägg, mjölk och lite salt.
Smöra en liten form och häll ner smeten i den.
Kör i mikron ca 2 min.
Om du vill ha lite färg på den kan du sätta den under grillen i ugnen en kort stund.
Fräs svampen med smör i en kastrull tills vätskan kokat in.
Hacka löken och kör den i mikron med lite smör ca 1 min.
Lägg i baconet, rör om och kör ca 1 min till.
Häll över det i kastrullen med svamp och fräs ihop detta försiktigt.
Häll grädde och fond i kastrullen med svamp, bacon och lök.
Låt koka ihop ett par minuter.
Smaka av med peppar.
Gör några vitlökssnittar till detta så här.
Rosta brödet och gnid dessa med vitlök på båda sidor.
Smöra dem medan de är varma och skär dessa på diagonalen till snittar.
Dela omeletten i två delar och lägg på tallrikar.
Häll svamp/baconröran över omeletten.
Garnera med osten, tomaterna och ev örter.
Lägg snittarna vid sidan av omeletten på tallriken.
Läcker fredagsmysmat. Avnjutes tillsammans med en god öl.
Alternativ: 1 Lägg svamp/baconröran på brödet och gratinera i ugnen med ost och tomat på.
Alternativ: 2 Koka en god pasta och använd svamp/baconröran som pastasås.
Tag då ev lite mera grädde för att göra det lite såsigare.
Strö parmesan över pastan och röran på tallriken.
Gör gärna en tomatsallad till detta.
-----------------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar