Ingredienser: 4 kycklingfiléer matfett, till formen salt och peppar 1-2 msk senap 1 kruka basilika timjan, några kvistar, repade ½ tsk dragon 4 skivor formbröd, kantskurna citronskal, från ½ citron 100 g smör, kallt 1 dl hönsbuljong, kraftig 2 dl grädde |
|
ugnstemperatur 200º
Lägg kycklingfiléerna i en smord ugnsform. Salta och peppra och bred över ett tunt lager senap. Kör örtkryddor, bröd och citronskal i matberedare till ett fluffigt grönt ströbröd. De färska örterna får inte vara blöta, då klumpar sig brödet.
Strö det gröna ströbrödet över kycklingen och hyvla över smöret med en osthyvel.
Häll sedan över buljong och grädde och grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter, gärna med grillen på mot slutet.
Servera med ris och sallad
--------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar