onsdag 8 januari 2014

Leverstuvning

Ingredienser:

ca 500 g lever, kalv eller nöt
1 gul lök, finhackad
1-2 msk margarin eller smör
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
lite timjan, färsk eller torkad
2 dl vatten
2 dl grädde



Gör så här:

Skölj och torka levern.
Skär den i tärningar.
Bryn levern i matfettet på ganska svag värme.
Lägg i den hackade löken och låt den bryna med mot slutet.
Häll över levern i en kastrull.
Skölj ur pannan med lite vatten som du sedan slår över levern i kastrullen.
Krydda med salt, peppar och timjan.
Lägg i lite timjan som får koka med
Låt det koka i ca 10 min
Häll på grädden och red av såsen med mjölet.


Servera med kokt ris eller potatis, en grönsallad och lingonsylt.


---------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar