400 g köttfärs 1 gul lök 1-2 vitlöksklyftor 1 ägg 3 msk ströbröd lite vatten 2 msk hackad persilja 1 tsk pizzakrydda el oregano 0,5 tsk salt 0,5 krm svartpeppar 2-3 msk olivolja att steka i Sås: 2-3 msk tomatpure 3-4 dl vatten 2-3 tsk vetemjöl lite hackad färsk basilika 1 vitlöksklyfta, pressad salt och peppar |
|
Rör ihop ströbröd, ägg och lite vatten.
Låt stå en stund att svälla.
Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner detta.
Blanda ner färs, persilja, örtkryddor, salt och peppar och rör ordenligt.
Forma färsen till stora köttbullar och stek dom i olivoljan i en stekpanna.
Lägg dom sedan i en lämplig form.
Sås:
Häll vattnet och tomatpurén i pannan.
Red av med mjölet.
Pressa ner vitlöken.
Smaka av med med salt och peppar.
Låt puttra ihop några minuter.
Till sist rör du ner den hackade basilikan och häller såsen över dina keftedes.
Servera keftedes med bulgur, ris eller klyftpotatis och en god sallad.
--------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar