tisdag 7 januari 2014

Empanadas - chilenska piroger

Pirogdeg:
75 g margarin
5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 dl vatten

Nyp ihop margarin och mjöloch salt som till pajdeg.
Blanda i vatten till lagom konsistens.
Låt vila i kylskåpet.

Färsröran:
500 g köttfärs
2 gula lökar
2 msk olivolja
salt
vitpeppar
svartpeppar
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk mald kummin
1/2 dl russin

Lägg i 1/4 kokt ägg och en kärnfri oliv i varje pirog.

Hacka o fräs löken i oljan.
Lägg i färsen, fräs och finfördela den.
Smaka av med kryddor och russin/socker.

Kavla ut degen till tefatsstora rundlar.
Lägg på en klick färs, ägg och oliv.
Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik ihop pirogen.
Nyp ihop kanterna.
Pensla pirogerna med ägg innan gräddning.
Grädda pirogerna i 200 grader i ca 10 minuter.


------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar