fredag 10 januari 2014

Fransk chokladtårta

Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 dl socker
150 g mörk blockchoklad
4 ägg
1 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
1-2 msk smör


Gör så här:

Smält chokladen i en stor tallrik över en liten kastrull kokande vatten.
Rör under tiden smör eller margarin poröst med sockret och tillsätt sen ett ägg i taget.
Blanda så ner den varma chokladen och mjölet blandat med bakpulvret.
Häll i smord och bröad rund form, ganska vid, och grädda i 175 grader 30-35 minuter.
OBS: När kakan börjar spricka på ytan är den oftast färdig. Den ska inte gräddas lika länge som andra mjuka kakor, får inte bli genomgräddad i mitten.
Glasera den kalla kakan med smält choklad blandad med smörklick.

Servera med en skål vispad grädde bredvid. Mums!!!

---------------------------------------------------- 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar