150
g smör eller margarin 2 dl socker 150 g mörk blockchoklad 4 ägg 1 ½ dl vetemjöl ½ tsk bakpulver Glasyr: 100 g mörk blockchoklad 1-2 msk smör |
|
Gör
så här:
Smält chokladen i en stor tallrik över en liten kastrull kokande vatten.
Rör under tiden smör eller margarin poröst med sockret och tillsätt sen ett ägg i taget.
Blanda så ner den varma chokladen och mjölet blandat med bakpulvret.
Häll i smord och bröad rund form, ganska vid, och grädda i 175 grader 30-35 minuter.
OBS: När kakan börjar spricka på ytan är den oftast färdig. Den ska inte gräddas lika länge som andra mjuka kakor, får inte bli genomgräddad i mitten.
Glasera den kalla kakan med smält choklad blandad med smörklick.
Servera med en skål vispad grädde bredvid. Mums!!!
Smält chokladen i en stor tallrik över en liten kastrull kokande vatten.
Rör under tiden smör eller margarin poröst med sockret och tillsätt sen ett ägg i taget.
Blanda så ner den varma chokladen och mjölet blandat med bakpulvret.
Häll i smord och bröad rund form, ganska vid, och grädda i 175 grader 30-35 minuter.
OBS: När kakan börjar spricka på ytan är den oftast färdig. Den ska inte gräddas lika länge som andra mjuka kakor, får inte bli genomgräddad i mitten.
Glasera den kalla kakan med smält choklad blandad med smörklick.
Servera med en skål vispad grädde bredvid. Mums!!!
----------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar