2 potatisar
i bitar 1 liten bit rotselleri, finstrimlad 1 morot, finskuren 1 palsternacka, finskuren 1/2 gul lök, grovt skuren 1 vitlöksklyfta, grovt hackad 4 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong några kvistar färsk timjan (1/2 dl sherry) 1 dl crème fraiche 70 g (1/2 pkt) bacon smör trattkantareller |
|
Skala rotfrukter och lök och dela dem i bitar.
Koka i buljongen 20-30 min.
Lägg i timjankvistarna och låt dessa koka med.
När rotsakerna är riktigt mjukkokta, plocka upp timjankvistarna och mixa eller vispa soppan tills den blir slät.
Vispa ner Creme Fraiche och låt soppan koka upp igen.
Strimla ner baconet i en panna och fräs upp det.
Lägg i svampen och fräs ihop detta.
Servera soppan i tallrik med ett par skedar av bacon/svampfräset i soppan.
Servera med vitlöksbröd. (Rosta brödet och gnugga det med en delad vitlöksklyfta, bred sedan lite bregott på brödet medan det är varmt så att det smälter in i brödet.
-----------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar