2 st
kycklingfiléer 1/2 liter vatten 2 lagerblad 6 hela vitpepparkorn 1 tsk salt 2-3 morötter Sås: 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 1-2 tsk ättiksprit (12%) 1 tsk socker 1/2 dl grovhackad dill salt, vitpeppar |
Koka upp vatten, lagerblad, pepparkorn och salt i en gryta.
Skala och skär morötterna i grova bitar.
Lägg ner i grytan och koka dem mjuka.
Putsa kycklingen och skär i ca 2 cm stora bitar.
Lägg kycklingen i kastrullen. Sjud 10–15 minuter, tills kycklingen är färdig.
Såsen:
Häll en del av kokspadet i en kastrull, ca 5 dl går åt.
Tillsätt grädden, vispa ner mjölet och låt koka 3–5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt ättika och socker, smaka av så att det blir rätt balans mellan syra och sötma.
Rör ner dillen.
Servera med ris eller kokt potatis och lämpliga grönsaker.
------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar