0,5 kg lammfärs el blandfärs 1 - 2 klyftor vitlök, pressade 0,5 st gul lök, finhackad 1 ägg 2 msk ströbröd 3-4 msk vatten salt, svartpeppar, 1 tsk timjan 100 g fetaost Olivolja + smör/margarin till stekning |
|
Rör ihop ströbröd och vatten i en skål och låt det svälla en stund.
Blanda ner ägget, den finhackade löken, pressade vitlöken, salt, svartpeppar och timjan.
Blanda ner färsen och rör till en smidig smet.
Skär fetaosten i skivor.
Forma pannbiffar av färsen och lägg en fetaostskiva i mitten.
Vik biffen runt osten så att det sluter helt tätt runt den.
Stek biffarna på medelstark värme i en blandning av margarin/olivolja.
Vänd dom försiktigt så att de inte går sönder.
Låt biffarna stå på eftervärme i fem till tio minuter efter att de fått färg.
Osten inuti dom ska precis ha smält när de är klara.
Serveras med kokt potatis, klyftpotatis eller ris.
Trattkantarellsås är gott till plus en sallad.
Tzatziki och oliver är andra givna tillbehör.
------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar