2 dl långkornigt ris 4 dl kokande hönsbuljong en nypa saffran salt och nymalen peppar 2 msk olivolja 1 liten lök hackad 1 vitlöksklyfta pressad 50 g frysta ärtor 10 musslor, kokta i skal eller konserverade 100 g kokt eller grillad kyckling 8 stora räkor 50 g starkt kryddad korv (typ chorizo) i tärningar |
|
Koka upp buljongen i en gryta och rör ned ris ,saffran, salt och peppar.
Låt riset svälla på svag värme så det blir mjukt.
Häll olja, lök och vitlök i en skål.
Fräs i mikron löken blir mjuk.
Värm ärtor, musslor, kyckling, räkor och korv i mikron så de blir lätt varma.
Blanda ned allt försiktigt i riset.
Låt stå på på svag värme så det blivit varmt.
Servera genast, gärna tillsammans med en god sallad.
-----------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar