300 g pasta (t ex farfalle) 300 g fryst broccoli 200 g salami i skivor 250 g keso finrivet skal av 1 citron 1 msk färskpressad citronjuice 2 dl riven ost (gärna lagrad) 2 msk finhackad persilja salt och peppar |
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i rikligt med lättsaltat vatten.
Tillsätt broccolin när ca 3 minuter återstår.
Ta upp 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
Häll av pastan och broccolin i ett durkslag.
Skär salamin i strimlor.
Häll tillbaka det sparade kokvattnet, pastan och broccolin i kastrullen.
Tillsätt salami, keso, citronskal, citronjuice, ost och persilja.
Blanda ihop det hela försiktigt.
Smaka av med salt och peppar.
Servera genast.
Går även bra att av vad man har i kylskåpet till denna rätt om man så vill.
Eller kycklingfilé som man skurit i kuber och fräst upp tillsammans med en god krydda.
Eller kanske skaldjur som räkor, kräftstjärtar, crabsticks. Tänk då på att röra ner dessa sist av allt, bara så att det blir varmt.
----------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar