Denna satsen är lagom till en normal långpanna
3 ägg 4 dl strösocker 225 g smör eller margarin 2 1/4 dl mjölk 6 3/4 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 tsk vaniljsocker 3 msk kakao Glasyr: 4 dl florsocker 5 msk smält smör eller margarin 5 msk starkt kaffe 2 msk kakao 3 tsk vaniljsocker 1-2 dl kokosflingor |
|
Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao och vispa ihop det snabbt.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Bred ut smeten i en långpanna.
Grädda i 225 grader ca 15 minuter.
Glasyren:
Rör ihop till en jämn smet. Värm den ev något för att lättare få den jämn.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm.
Strö över kokosflingor.
Låt stå och stelna.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.
---------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar