Ingredienser:
Fyllning:500 g blandfärs
1 hackad gul lök
1 klyfta pressad vitlök
2 msk tomatpuré
0,5 tsk paprikapulver
salt o peppar
(1 msk worchestersås)
(1-2 pressade vitlöksklyftor)
olja eller smör
3 dl av ärtor, majs, paprika som fått koka lätt.
Potatismos:12 skalade potatisar
3 msk smör
2 dl mjölk
salt
vitpeppar
Lite malen muskot
2 ägg
2 dl riven ost
Gör så här:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk.
Slå av vattnet och låt potatisen stå och ånga av en stund.
Pressa potatisen.
Rör ner mjölken och margarinet.
Smaka av med salt, peppar och muskot.
När moset har svalnat något rör du ner även äggen.
Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 200°C.
Värm upp en stor stekpanna med smör och olja.
Fräs först den hackade löken.
Lägg sedan i färsen, fördela den med en gaffel och låt den brynas en stund.
Salta och peppra.
Tillsätt tomatpuré, rör om och fortsätt stekningen några minuter.
Låt det hela småkoka i cirka 10 minuter.
Lägg färsen och grönsakerna i en eldfast form.
Täck med ett lager potatismos och strö riven ost över.
Gratinera anrättningen i ugn tills den fått fin färg, i cirka 30 minuter.
Servera tillsammans med en god sallad.
----------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar