8-10
potatisar 2 gula lökar (2 vitlöksklyftor) 300 g rökt skinka, bacon eller kassler 3 dl grädde och mjölk 1 tsk salt 1 krm svartpeppar ½ tsk timjan eler pizzakrydda 2 msk smör (riven ost) |
|
Skala löken och skär den i tunna skivor.
Skala potatisen och skär den i tunna strimlor.
Strimla eller tärna skinkan.Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsfast form.
Fördela skinka och löken ovanpå och krydda.
Lägg sedan på resten av potatisen.
Häll på hälften av grädden.
Lägg på fettet i klickar.
Grädda i ugn i 200 grader tills potatisen fått svagt gulbrun färg.
Späd med resten av grädden, strö över ev ost.
Fortsätt gräddningen tills potatisen är mjuk och gratängen känns krämig.
Totalt ca: 45-60 min.
Serveras med en god sallad.
---------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar