5 dl mjölk 50 g jäst (färsk eller torkad) 200 g smör 1¾ dl vit sirap eller 2¼ dl strösocker 11-12 dl vetemjöl Fyllning: 200 g smör 10 g salt ½ dl strösocker |
|
Smula sönder jästen i en matberedare.
Värm mjölken till 37° och häll över jästen.
Blanda till jästen löst sig.
Blanda sirap eller socker och smör och häll i matberedaren.
Häll i mjölet och blanda ordentligt.
Se till att degen inte blir för hård.
Låt jäsa 30 minuter.
Kavla ut degen ganska tunt.
Smält smöret, pensla på det och strö på av salt- sockerblanding.
Rulla ihop till en rulle och skär bullarna.
Placera på smord långpanna i raka rader.
Låt jäsa 30 minuter.
Grädda i 225° tills bullarna fått fin färg.
Pensla med smör och strö över socker.
Låt svalna och skär isär bullarna med en kniv.
Det här är äkta Norrköpingsbullar.. :-)
-----------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar