Ingredienser: 4 kycklingfiléer olivolja till stekning salt citronpeppar Ugnsrostade grönsaker: 6-8 stora potatisar i klyftor 3 morötter i stavar 1-2 rödlökar i klyftor (en bit zuccuni i stavar) 2 msk olivolja salt citronpeppar 1 citron, saften 2 dl vatten (basilika) |
|
Sätt ugnen på 200 °C.
Lägg grönsakerna i en långpanna eller ugnsfast form.
Ringla över olja, krydda med salt och citronpeppar.
Blanda om allt ordentligt.
Ställ in mitt i ugnen och stek ca 10 minuter.
Lägg då i löken.
Fortsätt att steka i ca 20 minuter till.
Stek kycklingen i het panna ca 8 minuter på varje sida.
Kontrollera att köttsaften är helt klar utan rosa inslag.
Krydda med salt och citronpeppar.
Blanda pressad citron och vatten.
Häll lite av detta på kycklingen i pannan och resten över potatis- grönsaksblandningen.
Lägg kycklingen ovanpå de ugnsrostade grönsakerna.
Låt allt bli genomvarmt i ugnen, ca 5 min.
Klipp den ev basilika över alltihop.
Enkelt med en allt-i-ett-rätt. Bara att ställa fram på bordet.
Avnjutes tillsammans med en god grönsak eller en sallad.
--------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar