måndag 6 januari 2014

Chicken á la King

Ingredienser


1 kyckling, 1-1½ kg
1 gul lök
1 morot
1 lagerblad
5 vitpeparkorn
1 tsk salt

Sås:
2½ msk smör
1½ hg champinjoner
1-2 gröna paprikor
1½ dl grädde
2½ msk vetemjöl
3 dl hönsbuljong
1 knivsudd cayennepeppar
Saften av en halv citron
salt


Gör så här:

Lägg kycklingen i en kastrull med kallt vatten och låt koka upp.
Skumma.
Tillsätt grönsakerna och kryddorna.
Låt kycklingen koka färdigt och låt den svalna i sitt spad.
Skär den i fina skinn- och benfria bitar.
Sila buljongen och låt den koka ihop lite.

Såsen:

Strimla paprikan och fräs i smöret.
Skiva champinjonerna och lägg i dom med efter ett par minuter.
Rör ner mjölet och späd med den ihopkokta buljongen och grädden.
Häll i citronsaften. Smaka av med kryddorna. Och låt småkoka i 5 minuter.
Slå såsen över kycklingen.

Servera med kokt ris och en sallad.


--------------------------------------------------- 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar