1
kyckling, 1-1½ kg 1 gul lök 1 morot 1 lagerblad 5 vitpeparkorn 1 tsk salt Sås: 2½ msk smör 1½ hg champinjoner 1-2 gröna paprikor 1½ dl grädde 2½ msk vetemjöl 3 dl hönsbuljong 1 knivsudd cayennepeppar Saften av en halv citron salt |
Lägg kycklingen i en kastrull med kallt vatten och låt koka upp.
Skumma.
Tillsätt grönsakerna och kryddorna.
Låt kycklingen koka färdigt och låt den svalna i sitt spad.
Skär den i fina skinn- och benfria bitar.
Sila buljongen och låt den koka ihop lite.
Såsen:
Strimla paprikan och fräs i smöret.
Skiva champinjonerna och lägg i dom med efter ett par minuter.
Rör ner mjölet och späd med den ihopkokta buljongen och grädden.
Häll i citronsaften. Smaka av med kryddorna. Och låt småkoka i 5 minuter.
Slå såsen över kycklingen.
Servera med kokt ris och en sallad.
---------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar