ca 30 st
8 dl Havregryn 1 l Mjölk 1 msk salt 0 ,5 dl socker 175 g smält margarin 75 g jäst ca 2 liter vetemjöl |
|
Låt havregrynen svälla i mjölken i ett par timmar i en degbunke.
Skär ner matfettet i grynmassan och värm till 37° C.
Smula ner jästen i degbunken och blanda i grynblandningen, saltet, sockret och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter.
Strö över lite mjöl och jäs i ca 30 min.
Knåda i resten av mjölet.
Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka.
Nagga med gaffel eller kavla med kruskavel.
Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 min.
Grädda kakorna i 225° ca 10 min.
Lår dem kallna under bakduk.
--------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar