onsdag 15 januari 2014

Tekakakor från Frövi

Ingredienser:
ca 30 st

8 dl Havregryn
1 l Mjölk
1 msk salt
0 ,5 dl socker
175 g smält margarin
75 g jäst
ca 2 liter vetemjöl

Gör så här:

Låt havregrynen svälla i mjölken i ett par timmar i en degbunke.
Skär ner matfettet i grynmassan och värm till 37° C.
Smula ner jästen i degbunken och blanda i grynblandningen, saltet, sockret och det mesta av mjölet.
Arbeta degen smidig med maskin eller för hand tills den släpper degbunkens kanter.
Strö över lite mjöl och jäs i ca 30 min.
Knåda i resten av mjölet.
Dela i ca 30 bitar och forma till runda kakor, ca ½-1 cm tjocka.
Nagga med gaffel eller kavla med kruskavel.
Lägg på smord plåt eller bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 min.
Grädda kakorna i 225° ca 10 min.
Lår dem kallna under bakduk. 


--------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar