tisdag 7 januari 2014

Festgryta på skinka

Ingredienser:

4 hg färsk skinka
2 msk vetemjöl
smör till stekningen
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 krm svartpeppar
1 hg rökt skinka
1½ dl vispgrädde
1 dl vitt vin
8-10 gröna oliver med pimento
lite hackad persilja




Gör så här:

Skär köttet i strimlor och vänd dom i vetemjöl. Bryn köttet i lite smör i en panna.
Skär den rökta skinkan i tärningar o tillsätt dessa mot slutet av bryningen.
Späd med grädden. Tillsätt vinet och smaka av med salt och peppar.
Låt det koka samman under lock 20-30 min.
Skiva oliverna och rör ner dom.
Smaksätt med mera kryddor om så behövs.
Strö över persiljan strax innan serveringen.

Servera med ris och sallad.


--------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar