1 gul lök 2-3 vitlöksklyftor 4 msk olivolja 500 g blandfärs 1 förpackning (500 g) krossad tomater 2 msk tomatpuré 1 tsk socker 1 tsk salt 1 krm peppar 1 krm kanel 1 krm muskot 2 auberginer, ca 600 g 4-5 potatisar 4-5 dl mild naturell yoghurt 1 ägg 1-2 krm peppar 200 g fetaost |
|
Häll tomatkrosset i en kastrull och tillsätt tomatpuré, och kryddor.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i 1 msk av olivoljan i en stekpanna.
Häll över i kastrullen.
Fräs färsen lite i taget och häll över i kastrullen. Låt puttra under lock ca 30 min.
Skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor.
Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.
Stek aubergin- och potatisskivorna i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 min per sida.
Varva köttfärssås, potatis och aubergine i en ugnssäker form.
Potatisen ska ligga i botten på formen.
Vispa samman yoghurt, ägg och peppar.
Häll blandningen i formen och smula över fetaosten.
Grädda mitt i ugnen i 200ºC, ca 45 min.
Servera moussakan med en grön sallad.
--------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar