onsdag 15 januari 2014

Moussaka

Ingredienser:

1 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
500 g blandfärs
1 förpackning (500 g) krossad tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm kanel
1 krm muskot
2 auberginer, ca 600 g
4-5 potatisar
4-5 dl mild naturell yoghurt
1 ägg
1-2 krm peppar
200 g fetaost


Gör så här:

Häll tomatkrosset i en kastrull och tillsätt tomatpuré, och kryddor.
Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i 1 msk av olivoljan i en stekpanna.
Häll över i kastrullen.
Fräs färsen lite i taget och häll över i kastrullen. Låt puttra under lock ca 30 min.
Skölj och skär auberginen i ca 1 cm tjocka skivor.
Skala och skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor.
Stek aubergin- och potatisskivorna i resten av olivoljan i en stekpanna ca 2 min per sida.
Varva köttfärssås, potatis och aubergine i en ugnssäker form.
Potatisen ska ligga i botten på formen.
Vispa samman yoghurt, ägg och peppar.
Häll blandningen i formen och smula över fetaosten.
Grädda mitt i ugnen i 200ºC, ca 45 min.

Servera moussakan med en grön sallad.


--------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar