600 g torskfilé
ca 5 dl vatten 1 tsk salt Sås: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl silat fiskspad 2 dl mjölk 1-2 hårdkokta ägg 1/2 dl finhackad persilja salt, vitpeppar |
|
Skölj torskfiléerna och låt vattnet rinna av.
Lägg fisken i en gryta.
Häll på så mycket vatten att det täcker fisken och tillsätt salt.
Koka upp och sjud på svag värme under lock, ca 10 minuter.
Fisken ska bli vit och fast. Håll fisken varm.
Sås:
Smält smöret i en kastrull.
Rör ner mjölet.
Späd med fiskspadet och mjölken under omrörning.
Låt såsen koka på svag värme ca 5 minuter.
Skala och hacka äggen.
Vänd ner dem och persiljan i såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis och sallad eller rårivna morötter.
------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar