1 kg
oxfile 100 bacon 2 gula lökar, hackade 2 paprikor, hackade 1-2 vitlöksklyftor 2 morötter i tärningar 6 tomater el motsvarande krossade tomater 2,5 dl buljong 2,5 dl rödvin 1.5 tsk salt 2 krm svartpeppar |
|
Sätt ugnen på 225 grader.
Klipp ner baconskivorna i en stekgryta.
Tillsätt löken, paprikan, morötterna och fräs detta i några minuter.
Tag upp fräset och lägg ner den hela oxfilen i grytan.
Bryn den runt om i lite fett.
Krydda den och lägg ner fräset igen.
Häll på hälften av buljongen och rödvinet.
Låt det sakta eftersteka i ugnen ca 20 min.
Skålla, flå o hacka tomaterna eller använd krossade tomater.
Koka ihop tomater och resten av buljongen plus vinet.
Häll såsen över köttet och stek i ytterligare 5-10 minuter.
Servera oxfilén i skivor med kokt ris eller potatis och en grönsallad.
----------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar