onsdag 8 januari 2014

Bräserad oxfilé

Ingredienser:
1 kg oxfile
100 bacon
2 gula lökar, hackade
2 paprikor, hackade
1-2 vitlöksklyftor
2 morötter i tärningar
6 tomater el motsvarande krossade tomater
2,5 dl buljong
2,5 dl rödvin
1.5 tsk salt
2 krm svartpeppar



Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Klipp ner baconskivorna i en stekgryta.
Tillsätt löken, paprikan, morötterna och fräs detta i några minuter.
Tag upp fräset och lägg ner den hela oxfilen i grytan.
Bryn den runt om i lite fett.
Krydda den och lägg ner fräset igen.
Häll på hälften av buljongen och rödvinet.
Låt det sakta eftersteka i ugnen ca 20 min.
Skålla, flå o hacka tomaterna eller använd krossade tomater.
Koka ihop tomater och resten av buljongen plus vinet.
Häll såsen över köttet och stek i ytterligare 5-10 minuter.

Servera oxfilén i skivor med kokt ris eller potatis och en grönsallad.


----------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar