20 tigerräkor, råa utan skal eller 1 burk räkor i lake (730 g) eller i kg rensade stora räkor eller laxfilé skuren i små kuber Sås: 1 strimlad purjolök 2 strimlade paprikor 1-2 msk matolja 1-2 tsk sambal oelek 1/2 msk riven färsk ingefära 2-3 dl fiskbuljong 2 dl crème fraiche lime salt |
|
Fräs purjolök och paprika tills den mjuknat i lite olja.
Tillsätt sambal oelek och ingefära och fräs ytterligare 1 minut under omrörning.
Häll på buljong och låt koka upp.
Rör ner crème fraiche och låt det koka upp igen.
Lägg i räkorna och låt puttra ca 3 minuter.
Smaka av med lime, ev salt och ytterligare sambal oelek.
Serveras med ris eller pasta och en sallad.
Fakta om tigerräkor: LÄS
Denna rätt går alldeles utmärkt att göra på Kycklingfilé.
Byt då ut fiskbuljongen mot kycklingbuljong.
Man kan även göra den på fläskfilé.
Byt fiskbuljongen mot annan lämplig buljong.
-----------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar