onsdag 15 januari 2014

Räkor i krämig sås

Ingredienser:


20 tigerräkor, råa utan skal
eller 1 burk räkor i lake (730 g)
eller i kg rensade stora räkor
eller laxfilé skuren i små kuber

Sås:
1 strimlad purjolök
2 strimlade paprikor
1-2 msk matolja
1-2 tsk sambal oelek
1/2 msk riven färsk ingefära
2-3 dl fiskbuljong
2 dl crème fraiche
lime
salt


Gör så här:

Fräs purjolök och paprika tills den mjuknat i lite olja.
Tillsätt sambal oelek och ingefära och fräs ytterligare 1 minut under omrörning.
Häll på buljong och låt koka upp.
Rör ner crème fraiche och låt det koka upp igen.
Lägg i räkorna och låt puttra ca 3 minuter.
Smaka av med lime, ev salt och ytterligare sambal oelek.

Serveras med ris eller pasta och en sallad.

Fakta om tigerräkor: LÄS

Denna rätt går alldeles utmärkt att göra på Kycklingfilé.
Byt då ut fiskbuljongen mot kycklingbuljong.

Man kan även göra den på fläskfilé.
Byt fiskbuljongen mot annan lämplig buljong.



-----------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar