4 port pasta, gärna (färsk) bandspagetti 300 g rensade trattkantareller 1 1/2 dl finhackad schalottenlök (ca 8 lökar) 2 vitlöksklyftor 2 selleristjälkar 1 1/2 msk vetemjöl 2 1/2 dl mellangrädde 0,5 msk konc kantarellfond 2 dl vatten 1/2 dl sherry 0,5 dl hackad persilja smör salt, svartpeppar |
|
Skala och finhacka lök och vitlök.
Strimla sellerin tunt.
Fräs lök, vitlök och selleri i smör i en kastrull.
Grovhacka svampen och låt den fräsa med löken tills all vätska »kokat in«.
Strö över mjölet och rör om.
Häll i grädde, fond och vatten och låt det hela koka upp.
Tillsätt sherryn och låt såsen koka i ca 3 minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar.
Strö persilja över såsen.
Servera med (färsk) pasta och en grönsallad.
-----------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar