onsdag 15 januari 2014

Trattkantarellpasta

Ingredienser:


4 port pasta, gärna (färsk) bandspagetti

300 g rensade trattkantareller
1 1/2 dl finhackad schalottenlök (ca 8 lökar)
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mellangrädde
0,5 msk konc kantarellfond
2 dl vatten
1/2 dl sherry
0,5 dl hackad persilja
smör
salt, svartpeppar


 
Gör så här:

Skala och finhacka lök och vitlök.
Strimla sellerin tunt.
Fräs lök, vitlök och selleri i smör i en kastrull.
Grovhacka svampen och låt den fräsa med löken tills all vätska »kokat in«.
Strö över mjölet och rör om.
Häll i grädde, fond och vatten och låt det hela koka upp.
Tillsätt sherryn och låt såsen koka i ca 3 minuter på svag värme.
Smaka av med salt och peppar.
Strö persilja över såsen.

Servera med (färsk) pasta och en grönsallad.


-----------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar