2 ägg 2 dl socker 1 dl matolja 2 dl finrivna morötter ca 75 g (ca 12 st) mjuka torkade aprikoser 2 1/2 dl vetemjöl 1 1/2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel Glasyr: 100 g philadelphiaost 1,5 dl florsocker Garnering: morötter av marsipan om man så vill |
|
Sätt ugnen på 175ºC
Börja med att skala och finriva morötterna.
Hacka aprikoserna ganska fint.
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
Tillsätt matolja, morötter och aprikoser. Rör om.
Blanda samman mjöl med bakpulver, vaniljsocker och kanel.
Sikta ner det i smeten och rör till en jämn smet.
Häll smeten i smord och bröad form (springform är bäst), ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i ca 40 minuter eller tills den har fin färg och känns torr.
Låt kakan vila i sin form en stund innan den stjälps upp och får kallna.
Glasyr:
Blanda samman osten med florsocker och rör till en jämn glasyr.
Bred glasyren över den kalla kakan.
Garnera ev med morötter av marsipan.
Kakan går att frysa utan glasyr.
--------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar