onsdag 8 januari 2014

Tysk surkålsgryta med korv, äpple och timjan

Ingredienser:

1 gul lök
2 äpplen
2 msk smör eller margarin
1 burk 580 g surkål
2 dl grönsaksbuljong
1 dl öl
1 burk pilsnerkorv eller bockvürst
2 tsk timjan (gärna färsk)
1 krm svartpeppar


Gör så här:

Skala och skiva löken.
Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
Smält matfettet i en gryta och fräs lök och äpple.
Låt surkålen rinna av och blanda i grytan.
Häll över buljong och öl.
Låt puttra cirka 5 minuter.
Låt korven rinna av och skär i mindre bitar.
Blanda ner i grytan och låt puttra några minuter.
Krydda med timjan och svartpeppar.

Servera med kokt potatis. 


----------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar