Botten: 14-16 digestivekex 1 dl flytande smör Fyllning: 3 ägg, skilj på gulor och vitor 200 g färskost (typ philadelphia) 1,5 dl matlagningsyougurt 1 dl florsocker ½ pressad lime 1 dl jordgubbssylt, gärna den utan bitar i klämflaska Garnering: Färska jordgubbar |
|
Sätt ugnen på 175ºC.
Krossa kexen och blanda med smöret.
Tryck smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant.
Grädda i ca 10 min.
Blanda ost, yoghurt, äggulor, florsocker, lime och jordgubbssylt till fyllningen.
Vispa äggvitorna tillsammans med en nypa salt till ett fast skum.
Rör ner äggviteskummet i fyllningen.
Häll fyllningen i formen ovanpå smulorna och grädda i ca 30 minuter.
Låt kallna och garnera med färska jordgubbar.
Pudra ev florsocker över jordgubbarna eller kläm över lite av sylten.
------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar