fredag 10 januari 2014

Cheesecake med jordgubbar

Ingredienser:


Botten:
14-16 digestivekex
1 dl flytande smör

Fyllning:

3 ägg, skilj på gulor och vitor
200 g färskost (typ philadelphia)
1,5 dl matlagningsyougurt
1 dl florsocker
½ pressad lime

1 dl jordgubbssylt, gärna den utan bitar i klämflaska
Garnering:
Färska jordgubbar



Gör så här:

Sätt ugnen på 175ºC.
Krossa kexen och blanda med smöret.
Tryck smulorna tunt i en 24 cm form med löstagbar kant.
Grädda i ca 10 min.
Blanda ost, yoghurt, äggulor, florsocker, lime och jordgubbssylt till fyllningen.
Vispa äggvitorna tillsammans med en nypa salt till ett fast skum.
Rör ner äggviteskummet i fyllningen.

Häll fyllningen i formen ovanpå smulorna och grädda i ca 30 minuter.

Låt kallna och garnera med färska jordgubbar.
Pudra ev florsocker över jordgubbarna eller kläm över lite av sylten.


------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar