ca 20 st
1 äggula 1 msk socker 2 dl gräddmjölk (1,5 dl mjölk, 0,5 dl grädde) 2 dl vetemjöl Till fritering: 250 g kokosfett (eller matolja) |
|
Rör samman äggula med socker, gräddmjölk och mjöl till en slät smet.
Häll smeten i en skål som inte är mycket större i diameter än struvjärnet.
Hetta upp fettet till 180° och låt struvjärnet vara i friteringsgrytan medan fettet blir varmt.
Ta upp struvjärnet och låt det rinna av lite. Doppa det i smeten.
Fritera struvorna guldgula ca 1 minut.
Tag upp järnet och lossa struvan med hjälp av en gaffel.
Låt struvan rinna av på hushållspapper.
Värm järnet mellan varje struva.
Doppa de färdiga struvorna i strösocker.
Tips!
Gör "brödprovet" om du inte har termometer när du ska fritera dina struvor. Så här gör du: Värm fettet och lägg ner en bit vitt bröd i fettet. När brödet får fin gulbrun färg, efter ca 1 minut, har fettet rätt temperatur.
---------------------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar