1 gul lök ca 400 g blandade svampar (förslagsvis, skogschampinjoner, trattkantareller eller vad för sort man har till hands) 50 g smör 8 dl höns/kycklingbuljong 3 dl matlagningsgrädde 4 msk créme fraiche 140-200 g rökt sidfläsk/bacon Salt och vitpeppar | |
Gör så här:
Finhacka löken och hälften av svampen.
Fräs löken och den hackade svampen i hälften av smöret i en stor kastrull så att svampen och löken börjar få färg.
Tillsätt buljongen och matlagningsgrädden.
Koka i 10 minuter och tillsätt därefter créme fraiche.
(Mixa soppan med en stavmixer så att den blir slät.)
Smaka av med salt och peppar.
Skär sidfläsket i centimeterstora kuber och bryn dem i en stekpanna.
Stek även svamparna tillsammans med det återstående smöret i samma stekpanna och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp svampen och sidfläsket i en djup tallrik och slå på (den nymixade) soppan precis innan servering.
-------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar