4-6 urvattnade
sillfiléer Lag: 1 dl ättikssprit,12% 2 dl strösocker 3 dl vatten 15 kryddpepparkorn, krossade 4 kryddnejlikor, krossade 1 liten fint skivad rödlök |
Blanda vatten, ättika och socker.
Skär sillfiléerna i lagom stora bitar.
Varva sill, kryddor och lök i en lämplig burk.
Häll på lag så att det täcker.
Låt sillen stå och dra i 2-3 dagar.
----------------------------------------
Paprikasill
4-6 urvattnade sillfiléer Lag: 1 dl ättikssprit, 12% 2 dl strösocker 3 dl vatten 15 kryddpepparkorn, krossade 4 kryddnejlikor, krossade Lite fint skivad gul lök Grön och röd paprika, skivat |
Blanda vatten, ättika och socker.
Skär sillfiléerna i lagom stora bitar.
Varva sill, kryddor, lök och paprika i en lämplig burk.
Häll på lag så att det täcker.
Låt sillen stå och dra i 2-3 dagar.
---------------------------------------
Sill i dill 4 -6 urvattnade sillfiléer Lag: 1 dl ättikssprit, 12% 2 dl strösocker 3 dl vatten 15 kryddpepparkorn, krossade 4 kryddnejlikor, krossade Lite fint skivad rödlök En knippe hackad dill |
|
Blanda vatten, ättika och socker.
Skär sillfiléerna i lagoma bitar.
Varva sill, kryddor, lök och dill i en lämplig burk.
Häll på lag så att det täcker.
Låt sillen stå och dra i 2-3 dagar.
-----------------------------------------------------
Ouzomarinerad matjessill
1-2 burkar matjessill Lag: 1/2 dl ouzo 1/2 dl vatten 1 msk honung 1 msk olivolja 1 msk citronsaft Lite fint skivad rödlök några kryddpepparkornl |
|
Värm upp vatten, honung, olivolja o citronsaft.
Låt svalna, tillsätt ouzon, några kryddpepparkorn och skivad rödlök.
Häll allt över matjessillen.
Låt stå ett dygn.
--------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar