söndag 12 januari 2014

Sillinläggningar

Inlagd sill

4-6 urvattnade sillfiléer

Lag:
1 dl ättikssprit,12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
15 kryddpepparkorn, krossade
4 kryddnejlikor, krossade
1 liten fint skivad rödlök
Gör så här:
Blanda vatten, ättika och socker.
Skär sillfiléerna i lagom stora bitar.
Varva sill, kryddor och lök i en lämplig burk.
Häll på lag så att det täcker.
Låt sillen stå och dra i 2-3 dagar.
----------------------------------------


Paprikasill

4-6 urvattnade sillfiléer

Lag:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
15 kryddpepparkorn, krossade
4 kryddnejlikor, krossade
Lite fint skivad gul lök
Grön och röd paprika, skivat

Gör så här:
Blanda vatten, ättika och socker.
Skär sillfiléerna i lago
m stora bitar.
Varva sill, kryddor, lök och paprika i en lämplig burk.
Häll på lag så att det täcker.
Låt sillen stå och dra i 2-3 dagar.

--------------------------------------- 
Sill i dill
4 -6 urvattnade sillfiléer

Lag:
1 dl ättikssprit, 12%
2 dl strösocker
3 dl vatten
15 kryddpepparkorn, krossade
4 kryddnejlikor, krossade
Lite fint skivad rödlök
En knippe hackad dill


Gör så här:

Blanda vatten, ättika och socker.
Skär sillfiléerna i lagoma bitar.
Varva sill, kryddor, lök och dill i en lämplig burk.
Häll på lag så att det täcker.
Låt sillen stå och dra i 2-3 dagar.

-----------------------------------------------------
Ouzomarinerad matjessill

1-2 burkar matjessill

Lag:
1/2 dl ouzo
1/2 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk citronsaft
Lite fint skivad rödlök
några kryddpepparkornl


Gör så här:

Värm upp vatten, honung, olivolja o citronsaft.
Låt svalna, tillsätt ouzon, några kryddpepparkorn och skivad rödlök.
Häll allt över matjessillen.
Låt stå ett dygn.

--------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar