1 kg tjocka
revbensspjäll 1 liter köttbuljong BBQ-sås: 400 gr krossade tomater 2 msk tomatpuré 2 msk vitvinsvinäger 1 tsk salt 1 tsk malen svartpeppar 1 msk söt senap 2 vitlöksklyftor, pressade 2 msk worchestershiresås 0,5 dl mörk sirap 2 msk Grillolja med röksmak Grillning: 0.5 dl grillolja med röksmak |
|
Koka köttet i buljongen ca 1 timme.
Låt det svalna i buljongen.
BBQ-sås:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt den sjuda i ca 30 min så att den får koka ihop ordentligt.
Tag upp köttet ur buljongen och skär det i ribbor.
Pensla ribborna med grilloljan.
Grilla på medelvärme i 5-7 min på var sida tills det är genomgrillat och fått fin färg.
Servera köttet med klyftpotatis, såsen och sallad.
Tips:
Buljongen från köttet kan användas som bas till soppa eller sås vid annat tillfälle.
---------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar