söndag 12 januari 2014

Förkokta grillade revbensspjäll med BBQ-sås

Ingredienser:


1 kg tjocka revbensspjäll
1 liter köttbuljong

BBQ-sås:
400 gr krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
1 msk söt senap
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk worchestershiresås
0,5 dl mörk sirap
2 msk Grillolja med röksmak

Grillning:
0.5 dl
grillolja med röksmak

Gör så här:
Koka köttet i buljongen ca 1 timme.
Låt det svalna i buljongen.

BBQ-sås:
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt den sjuda i ca 30 min så att den får koka ihop ordentligt.

Tag upp köttet ur buljongen och skär det i ribbor.
Pensla ribborna med grilloljan.
Grilla på medelvärme i 5-7 min på var sida tills det är genomgrillat och fått fin färg.

Servera köttet med klyftpotatis, såsen och sallad.

Tips:
Buljongen från köttet kan användas som bas till soppa eller sås vid annat tillfälle.



---------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar