tisdag 7 januari 2014

Melitzanes papoutsakia - Fylld aubergine

Ingredienser:

3 medelstora auberginer
3 + 2 msk olivolja
300 g köttfärs
1 burk krossade tomater
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
4 msk hackad persilja
(mynta)
1 dl riven ost
Salt
Svartpeppar

Bechamelsås:
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
salt, peppar, muskot
1 ägg

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Snitta/kryssa dem på "köttsidan" häll över olja och stek dem mjuka. (Kan ta olika tid beroende på storlek och kvalitet).

Finhacka lök och vitlök och fräs i oljan.
Tillsätt inkråmet från auberginerna.
Stek färsen och blanda ihop allt till en köttfärsröra.
Låt allt "koka ihop" i ca 15 min.
Tillsätt persilja och ev lite mynta (himla gott), salt och peppar efter smak.
Lägg auberginerna i en lagom ugnsform och fyll dem med färsen.
Häll över tjock bechamelsås och strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills osten fått fin färg.


Servera med klyftpotatis, en grekisk sallad och tzatziki till detta.



--------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar