3 medelstora auberginer 3 + 2 msk olivolja 300 g köttfärs 1 burk krossade tomater 1 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor 4 msk hackad persilja (mynta) 1 dl riven ost Salt Svartpeppar Bechamelsås: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk salt, peppar, muskot 1 ägg |
|
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela auberginerna och lägg dem i en ugnsfast form.
Snitta/kryssa dem på "köttsidan" häll över olja och stek dem mjuka. (Kan ta olika tid beroende på storlek och kvalitet).
Finhacka lök och vitlök och fräs i oljan.
Tillsätt inkråmet från auberginerna.
Stek färsen och blanda ihop allt till en köttfärsröra.
Låt allt "koka ihop" i ca 15 min.
Tillsätt persilja och ev lite mynta (himla gott), salt och peppar efter smak.
Lägg auberginerna i en lagom ugnsform och fyll dem med färsen.
Häll över tjock bechamelsås och strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills osten fått fin färg.
Servera med klyftpotatis, en grekisk sallad och tzatziki till detta.
--------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar