onsdag 15 januari 2014

Storvikskaka

Ingredienser:


50 g smält smör eller margarin
1,5 dl socker
2 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
2 dl mjölk

Fyllning:
2-3 äpplen
2 msk socker
½ msk kanel



Gör så här:

Skala äpplen och skär i mindre bitar.
Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det.

Till kakan:
Blanda ihop de torra ingredienserna.
Rör ner det smälta margarinet och mjölken i detta.
Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form.
Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan.
Om det blir socker och kanel över - strö över kakan.
Grädda i 175-200ºC i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.

Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp.



-----------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar