2 tomater havssalt svartpeppar timjan (gärna färsk) olivolja 0,5 gul lök Ett gäng trattkantareller eller annan svamp (3-4 dl som färska) smör 3-4 ägg drygt 1 dl vatten och grädde salt och peppar 50 g gorgonzola eller liknande ost Några kvistar persilja, gräslök och ev färsk timjan |
|
Sätt ugnen på 90°C.
Skiva tomaterna och vänd skivorna i olivolja.
Lägg dem på en smörpappersklädd plåt.
Krydda med salt, peppar, timjan.
Låt tomaterna torka i ugn ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 200°C övervärme.
Skala och hacka löken.
Fräs svamp och lök i smöret i stekpanna på spisen.
Äggen vispas lätt med vattnet och grädden och kryddas med salt och peppar.
Häll äggsmeten i stekpannan, allt på en gång.
Rör försiktigt och låt den tjockna lätt på spisen.
Sätt in hela pannan i ugnen så att den sufflerar (reser sig).
Toppa nu med tomaterna och finfördela gorgonzolan över hela frittatan.
Klipp lite persilja, gräslök och ev timjan på toppen.
------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar