onsdag 15 januari 2014

Svampfrittata

Ingredienser:


2 tomater
havssalt
svartpeppar
timjan (gärna färsk)
olivolja

0,5 gul lök
Ett gäng trattkantareller eller annan svamp (3-4 dl som färska)
smör

3-4 ägg
drygt 1 dl vatten och grädde
salt och peppar

50 g gorgonzola eller liknande ost
Några kvistar persilja, gräslök och ev färsk timjan

 
Gör så här:

Sätt ugnen på 90°C.
Skiva tomaterna och vänd skivorna i olivolja.
Lägg dem på en smörpappersklädd plåt.
Krydda med salt, peppar, timjan.
Låt tomaterna torka i ugn ca 2 timmar.

Sätt ugnen på 200°C övervärme.
Skala och hacka löken.
Fräs svamp och lök i smöret i stekpanna på spisen.

Äggen vispas lätt med vattnet och grädden och kryddas med salt och peppar.
Häll äggsmeten i stekpannan, allt på en gång.
Rör försiktigt och låt den tjockna lätt på spisen.
Sätt in hela pannan i ugnen så att den sufflerar (reser sig).

Toppa nu med tomaterna och finfördela gorgonzolan över hela frittatan.
Klipp lite persilja, gräslök och ev timjan på toppen.



------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar