söndag 12 januari 2014

Grekisk morotssoppa

Ingredienser:

300 g potatis ( 4-5 st )
1 kg morötter
2 gula lökar
1 liter hönsbuljong eller grönsaksbuljong
ca 1 ½ dl kaffegrädde
salt, vitpeppar
1 dl finhackad persilja, gräslök eller dill


Gör så här:

Skölj och skala potatis, morötter och lök.
Hacka alltsammans i mindre bitar och sjud under lock i buljongen ca 45 minuter.
Passera blandningen när allt är genomkokt, eller kör i en mixer tills soppan blir absolut slät.
Häll upp blandningen i en kastrull , värm och späd med grädde till lagom konsistens.
Smaksätt soppan med salt och peppar om det behövs och blanda ner finhackat grönt , persilja , gräslök eller dill.
Servera soppan varm eller kall beroende på årstiden.

Rostade eller stekta brödkrutonger smakar gott att servera till soppan.


----------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar