onsdag 15 januari 2014

Rotsakspannkaka

Ingredienser:


2 ägg
5 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
150 gr bacon
2 morötter
1 palsternacka
1/2 dl persilja
1-2 msk margarin

 
Gör så här:

Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl och salt till en slät smet.
Skala och riv rotsakerna grovt på rivjärn.
Skölj och hacka persiljan.
Strimla och fräs baconet.
Tag upp baconet ur pannan.
Fräs sedan de rivna rotsakerna i fettet från baconet.
Blanda ner allt i äggsmeten.
Smält margarinet och häll ner det också i smeten.
På så sätt behövs inget extra fett vid stekningen.
Klicka ner smeten i stekpannan och stek som plättar eller pannkakor 2 - 3 minuter på varje sida.

Servera de nystekta plättarna/pannkakorna med rårörda lingon och vitkålssallad.

Tips!
Byt ut palsternackan mot en liten bit rotselleri som rivs ner.



-------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar