1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta ca 1 cm färsk ingefära 2-3 msk hackad färsk koriander eller persilja 6-8 torkade aprikoser 400 g lamm- eller nötfärs 1 tsk av vardera spiskummin och koriander 2 krm kanel 1 tsk salt nymalen svartpeppar Till serveringen: 4 runda bröd, t ex pita salladsblad skivor av tomat och gurka stark chilisås, ev blandad med lite majonnäs |
|
Skala och grovhacka lök, vitlök och ingefära. Lägg hacket i en matberedare tillsammans med koriander eller persilja och kör tills allt är finhackat.
Skär aprikoserna i små bitar. Lägg dem i matberedaren och tillsätt färsen i bitar, kryddor, salt och peppar. Använd ”pulsknappen” på matberedaren och kör bara tills allt är blandat.
Forma 4 burgare. Grilla dem i grillpanna eller stek dem 4-5 minuter på varje sida.
Dela och rosta gärna brödet innan det fylls med burgare, sallatsblad, tomat, gurka och sås.
Kan även serveras med ris och en god kryddig sås till.
--------------------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar