4 st
(400 g) laxfiléer 1 tsk salt 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk honung 1 msk pressad lime eller citron 1-2 vitlöksklyftor 2-3 dl vispgrädde (eller kokosmjölk) lite hummerfond wokgrönsaker olivolja till formen och att steka i |
Sätt ugnen på 225 grader.
Pressa vitlöken och blanda den med pressad lime eller citron, honung, riven ingefära och salt.
Bred kryddblandningen över laxen i en smord och ugnssäker form och häll grädden runt om.
Droppa i lite hummerfond i grädden.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Fräs grönsakerna i lite olivolja i en panna.
Lägg sedan de frästa grönsakerna i formen runt laxen.
Låt det gärna koka ihop lite till i ugnen, ca 5 min.
Servera med kokt ris, bulgur, nudlar eller den bredare bandspagettin.
-----------------------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar