måndag 6 januari 2014

Asiatisk lax

Ingredienser:

4 st (400 g) laxfiléer
1 tsk salt
1 msk riven färsk ingefära
1 tsk honung
1 msk pressad lime eller citron
1-2 vitlöksklyftor
2-3 dl vispgrädde (eller kokosmjölk)
lite hummerfond

wokgrönsaker
olivolja till formen och att steka i


 
Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Pressa vitlöken och blanda den med pressad lime eller citron, honung, riven ingefära och salt.
Bred kryddblandningen över laxen i en smord och ugnssäker form och häll grädden runt om.
Droppa i lite hummerfond i grädden.
Stek i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Fräs grönsakerna i lite olivolja i en panna.
Lägg sedan de frästa grönsakerna i formen runt laxen.
Låt det gärna koka ihop lite till i ugnen, ca 5 min.

Servera med kokt ris, bulgur, nudlar eller den bredare bandspagettin.


-----------------------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar