4 dl
vetemjöl 150 g smör eller margarin 3 msk vatten Fyllning: 1 gul lök, finhackad 1 burk ansjovisfiléer (125 g) 1 msk kapris 2 msk hackad dill Äggstanning: 3 ägg 1 dl grädde 2 dl mjölk 2 dl riven ost salt och peppar |
Nyp ihop mjöl och matfett.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila 30 min i kylskåp.
Tryck ut degen i pajformen.
Fräs den hackade löken i lite matfett.
Hacka ansjovisen. OBS! häll inte bort spadet.Blanda löken med ansjovis + spadet, kapris och dill.
Häll blandningen i pajformen.
Vispa samman ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar och häll det över ansjovisröran i formen.
Grädda pajen i 200°C, ca 30 min.
Serveras lätt avsvalnad tillsammas med en sallad och en god öl.
--------------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar