måndag 6 januari 2014

Ansjovispaj

Ingredienser:
4 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
3 msk vatten

Fyllning:
1 gul lök, finhackad
1 burk ansjovisfiléer (125 g)
1 msk kapris
2 msk hackad dill

Äggstanning:
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl riven ost
salt och peppar

 
Gör så här:

Nyp ihop mjöl och matfett.
Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt vila 30 min i kylskåp.
Tryck ut degen i pajformen.

Fräs den hackade löken i lite matfett.
Hacka ansjovisen. OBS! häll inte bort spadet.Blanda löken med ansjovis + spadet, kapris och dill.
Häll blandningen i pajformen.
Vispa samman ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar och häll det över ansjovisröran i formen.

Grädda pajen i 200°C, ca 30 min.

Serveras lätt avsvalnad tillsammas med en sallad och en god öl.


--------------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar