4 bitar
lax á ca 150 gram citronpeppar Rivet skal och saft av 1 lime 3 dl bulgur 1-2 vitlöksklyftor 1 röd paprika 2 msk olivolja Grönsaksbuljong i lagom mängd Limesås: 2 lime 1 msk margarin 1 fiskbuljongtärning 2 dl vatten 2 dl crème fraiche |
Tillaga limesås:
Pressa saften ur 1 lime. Skär 1 lime i tunna skivor. Fräs skivorna i lite matfett. Ta upp och ställ åt sidan. Tillsätt den pressade saften i pannan. Tillsätt fiskbuljongtärningen, vattnet och crème fraiche. Koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillaga bulguren:
Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
Fräs vitlök och paprika i kastrull med olja tills dom blir mjuka.
Blanda i bulgur med fräset.
Häll i grönsaksbuljongen och rör om.
Lägg på lock och låt stå att svälla utan värme medan laxen tillagas.
Krydda laxen med citronpeppar och kör i mikron 2-3 minuter eller tills den är precis färdig.
Strö ev över rivet limeskal över laxen.
Servera gärna med en wokgrönsaker.
------------------------------------------------------
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar