måndag 6 januari 2014

Lax med bulgur och limesås

Ingredienser:
4 bitar lax á ca 150 gram
citronpeppar
Rivet skal och saft av 1 lime

3 dl bulgur
1-2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
2 msk olivolja
Grönsaksbuljong i lagom mängd

Limesås:
2 lime
1 msk margarin
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
2 dl crème fraiche

 
Gör så här:

Tillaga limesås:
Pressa saften ur 1 lime. Skär 1 lime i tunna skivor. Fräs skivorna i lite matfett. Ta upp och ställ åt sidan. Tillsätt den pressade saften i pannan. Tillsätt fiskbuljongtärningen, vattnet och crème fraiche. Koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Tillaga bulguren:
Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar.
Fräs vitlök och paprika i kastrull med olja tills dom blir mjuka.
Blanda i bulgur med fräset.
Häll i grönsaksbuljongen och rör om.
Lägg på lock och låt stå att svälla utan värme medan laxen tillagas.

Krydda laxen med citronpeppar och kör i mikron 2-3 minuter eller tills den är precis färdig.
Strö ev över rivet limeskal över laxen.

Servera gärna med en wokgrönsaker.


------------------------------------------------------

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar